Salátové zálivky

Francouzská

Salátová zálivka

Francouzská zálivka Vinaigrette dokonale dochutí lehké jarní a letní saláty. Její příprava je velice jednoduchá, stačí smíchat obsah sáčku s olivovým olejem a vodou nebo jogurtem. Francouzská zálivka zachová vašemu salátu svěžest a křehkost. Zálivka Avokádo šetří čas a chutná skvěle. Směs obsahuje především česnek, libeček, petrželovou nať, pažitku, kopr a bazalku.

HMOTNOST: 8 g

Víte, že?

Podle východní medicíny je při výběru a přípravě stravy dobré brát ohled na zákonitosti ročního období. Například v létě je vhodné podporovat osvěžující a tělo ochlazující prvky v našem jídelníčku. Tělo často potřebuje osvěžit zejména v teplých obdobích, ale i jindy. Saláty jsou důležitým odvětvím studené kuchyně. Jejich bohatost úprav a nespočetný výběr je řadí mezi všeobecně oblíbené. Dají se také nejrůzněji upotřebit a většina z nich pro svou biologickou hodnotu zaujímá význačné místo v lidské výživě. Proto jsme pro vás připravili šest různých druhů zálivek na ochucení salátů.

Použití

Obsah sáčku vsypte do sklenky, smíchejte s 3 lžícemi vody a 3 lžícemi oleje (nejlépe za studena lisovaného olivového oleje). Dobře zamíchejte. Takto připravenou zálivku zamíchejte do salátu asi 10 minut před podáváním. Zálivka vystačí na 24 porce salátu (asi 250 g).

Recepty

s tímto výrobkem

Salát s plátky uzeného lososa, vejcem a francouzskou zálivkou

Zapečená telecí játra na francouzských toastech s křupavými hřiby