Salátové zálivky

Řecká

Salátová zálivka

 

Salátová zálivka Řecká skvěle dochutí řecký salát, který se připravuje z hrubě nasekaných kusů rajčat, okurky, cibule, oliv a sýru feta.  Řecký salát je velice oblíbenou součástí řecké kuchyně. Základ chuti řecké zálivky tvoří česnek, cibule,  tymián, oregano a petrželová nať.

 

HMOTNOST: 8 g

Víte, že?

Podle východní medicíny je při výběru a přípravě stravy dobré brát ohled na zákonitosti ročního období. Například v létě je vhodné podporovat osvěžující a tělo ochlazující prvky v našem jídelníčku. Často potřebuje tělo osvěžit, zejména v teplých obdobích, ale i jindy. Saláty jsou důležitým odvětvím studené kuchyně. Jejich bohatost úprav a nespočetný výběr je řadí mezi všeobecně oblíbené. Dají se také nejrůzněji upotřebit a většina z nich pro svou biologickou hodnotu zaujímá význačné místo v lidské výživě. Proto jsme pro vás připravili šest různých druhů zálivek na ochucení salátů.

Použití

Řeckou zálivku Avokádo používáme na dochucení zeleninových salátů. Obsah sáčku smíchejte s 3 - 5 lžícemi vody a 1 lžící oleje (nejlépe za studena lisovaného olivového oleje). Dobře zamíchejte a nechte asi 2 minuty odstát. Hotovou zálivkou přelijte připravený salát krátce před servírováním.

Recepty

s tímto výrobkem

Medailonky z hovězího masa s modrým sýrem, grilovanou zeleninou a jogurtovou omáčkou