Salátové zálivky

Francouzská

Salátová zálivka

Francouzský zálivku Vinaigrette dokonale dochutí lehké jarní a letní saláty. Její příprava je velice jednoduchá, stáčí smíchat obsah sáčku s olivovým olejem a vodou nebo jogurtem. Francouzská zálivka zachová vašemu salátu svěžest a křehkost. Bylinková zálivka Avokádo šetří čas a chutná skvěle. Směs obsahuje především česnek, libeček, petrželová nať, pažitka, kopr a bazalka.

Hmotnost: 8 g

Víte, že?

Podle východní medicíny je při výběru a přípravě stravy dobré brát ohled na zákonitosti ročního období. Například v létě je vhodné podporovat osvěžující a tělo ochlazující prvky v našem jídelníčku. Často potřebuje tělo osvěžit, zejména v teplých obdobích, ale i jindy. Saláty jsou důležitým odvětvím studené kuchyně. Jejich bohatost úprav a nespočetný výběr je řadí mezi všeobecně oblíbené. Dají se také nejrůzněji upotřebit a většina z nich pro svou biologickou hodnotu zaujímá význačné místo v lidské výživě. Proto jsme pro vás připravili šest různých druhů zálivek na ochucení salátů.

Použití

Obsah sáčku vsypte do sklenky, smíchejte s 3 lžícemi vody a 3 lžícemi oleje (nejlépe za studena lisovaného olivového oleje). Dobře zamíchejte. Takto připravenou zálivku zamíchejte do salátu asi 10 minut před podáváním. Zálivka vystačí na 2-4 porce salátu (asi 250 g).

Recepty

s tímto výrobkem

Salát s plátky uzeného lososa, vejcem a francouzskou zálivkou

Zapečená telecí játra na francouzských toastech s křupavými hřiby

TATO STRÁNKA POUŽÍVÁ SOUBORY Prohlížením této stránky souhlasíte s jejich použitím, dle aktuálního nastavení prohlížeče. Chcete-li získat další informace o používání souborů „cookies” nebo možnosti změny jejich nastavení jdete na OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ (odkaz).

Souhlasím