Zpracovaná zelenina a ovoce

Sušená rajčata

v oleji s bylinkami

Sluncem sušená rajčata jsou jednou z nejskvělejších středomořských pochoutek. Naložená v kvalitním oleji a v pečlivě vybraných bylinkách výrazně pozvednou chuť nejednoho pokrmu.

HMOTNOST: 280 g

Víte, že?

Sušená rajčata tvoří základ italské kuchyně. Tradice jejich přípravy pochází ze severní Itálie, jelikož si chtěli vychutnat skvělou chuť rajčat i v zimě, rozhodli se rajčata sušit, nejprve je sušili na střechách- tento proces ale trval příliš dlouho. Poté je začali sušit v troubě.

Sušená rajčata obsahují více živin, než rajčata čerstvá. Jsou bohatým zdrojem lykopenu- antioxidantu s účinky proti rakovině.

Použití

Sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo jsou výborná do salátů, těstovin, mas, ryb, omáček, zapékaných pokrmů a na pizzu.