Zpracovaná zelenina a ovoce

Sušená rajčata

v oleji s bylinkami

Sluncem sušená rajčata jsou jednou z nejskvělejších středomořských pochoutek. Naložená v kvalitním oleji a v pečlivě vybraných bylinkách výrazně pozvednou chuť nejednoho pokrmu.

HMOTNOST: 280 g

Víte, že?

Sušená rajčata tvoří základ italské kuchyně. Tradice jejich přípravy pochází ze severní Itálie - jelikož si zde chtěli vychutnat skvělou chuť rajčat i v zimě, rozhodli se rajčata sušit. Nejprve je sušili na střechách, tento proces ale trval příliš dlouho. Proto je později začali sušit v troubě.

Sušená rajčata obsahují více živin než rajčata čerstvá. Jsou bohatým zdrojem lykopenu - antioxidantu s účinky proti rakovině.

Použití

Sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo jsou výborná do salátů, těstovin, masa, ryb, omáček, zapékaných pokrmů a na pizzu.