Zpracovaná zelenina a ovoce
Sušená rajčata
v oleji s bylinkami
Sluncem sušená rajčata jsou jednou z nejskvělejších středomořských pochoutek. Naložená v kvalitním oleji a v pečlivě vybraných bylinkách výrazně pozvednou chuť nejednoho pokrmu.
HMOTNOST: 280 gVíte, že?
Sušená rajčata tvoří základ italské kuchyně. Tradice jejich přípravy pochází ze severní Itálie, jelikož si chtěli vychutnat skvělou chuť rajčat i v zimě, rozhodli se rajčata sušit, nejprve je sušili na střechách- tento proces ale trval příliš dlouho. Poté je začali sušit v troubě.
Sušená rajčata obsahují více živin, než rajčata čerstvá. Jsou bohatým zdrojem lykopenu- antioxidantu s účinky proti rakovině.
Použití
Sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo jsou výborná do salátů, těstovin, mas, ryb, omáček, zapékaných pokrmů a na pizzu.