Marinády

Marináda Tomatová s česnekem

Marináda Tomatová s česnekem Avokádo skvěle spojuje sušená rajčata a česnek. Tato kombinace je výborná na kuřecí a jehněčí maso, ale skvěle s ní namarinujete i další druhy masa. Obsahuje také papriku, koriandr, petrželovou nať. Jedno balení tekuté marinády vám vystačí na grilování 0,7 kg masa.

HMOTNOST: 80 ml

Víte, že?

Grilování představuje pro mnoho Čechů v letních měsících stále oblíbenější způsob relaxace. Kromě grilovaných specialit z různých druhů masa v poslední době míří na grily i různé druhy zeleniny, ovoce i sýry. Grilování je rychlá tepelná úprava jídla na přímém velmi mírném a kouřícím ohni. Doutnající uhlíky, respektive žár, který vydávají, dodávají grilovanému pokrmu neuvěřitelný chuťový náboj s nádechem kouře. Do prohřátého, propečeného, voňavého a křupavého masa se snad každý zakousne s velikou chutí. Maso pro grilování můžeme připravit předem marinováním. Marinování, neboli nakládání masa do speciální směsi oleje, koření, bylinek a dalších ingrediencí, dokáže nenapodobitelně zvýraznit chuť masa.

Použití

Plátky masa jemně naklepejte a marinádu lehce rozetřete na připravené maso. Kostky masa na ražniči promíchejte s marinádou, aby došlo k rovnoměrné marinaci. Před grilováním nebo jiným tepelným opracováním doporučujeme nechat maso v marinádě alespoň 2 hodiny uležet na chladném místě. Marinovaná masa řádně tepelně opracujte. Při přípravě na pánvi použijte trochu oleje, maso již nesolte. Doporučené dávkování: 1 balení (80 ml) marinády na 0,7 kg masa.

Recepty

s tímto výrobkem

Toskánské jehněčí se sušenými rajčaty a artyčoky