Marinády

Marináda Medová pikantní

Marináda Medová pikantní Avokádo kombinuje sladkou chuť medu a ostrou chuť chilli. Je to výborná kombinace na grilování kuřecího nebo krůtího, lze však použít na všechny druhy masa. Marináda medová pikantní vám vystačí na 0,6 kg masa. Díky ní bude maso šťavnaté a bude mít neodolatelnou chuť.

HMOTNOST: 70 ml

Víte, že?

Obliba grilování stále roste. Grilování představuje pro mnoho Čechů v letních měsících stále oblíbenější způsob relaxace. Kromě grilovaných specialit z různých druhů masa v poslední době míří na grily i různé druhy zeleniny, ovoce a sýry. Grilování je vlastně rychlá tepelná úprava jídla na přímém, velmi mírném a kouřícím ohni. Doutnající uhlíky, respektive žár, který vydávají, dodávají grilovanému pokrmu neuvěřitelný chuťový náboj s nádechem kouře. Do prohřátého, propečeného, voňavého a křupavého masa se snad každý zakousne s velikou chutí. Maso pro grilování můžeme připravit předem marinováním. Marinování, neboli nakládání masa do speciální směsi oleje, koření, bylinek a dalších ingrediencí dokáže nenapodobitelně zvýraznit chuť masa.

Použití

Plátky masa jemně naklepejte a marinádu lehce rozetřete na připravené maso. Kostky masa  na ražniči promíchejte s marinádou, aby došlo k rovnoměrné marinaci masa. Před grilováním nebo jiným tepelným opracováním doporučujeme nechat maso v marinádě alespoň 2 hodiny uležet na chladném místě. Marinovaná masa řádně tepelně opracujte! Při přípravě na pánvi použijte trochu oleje. Maso již nesolte! Doporučené dávkování : 1 balení (60 ml) marinády na 0,6 kg masa.