Křeny

Křen strouhaný

Klasický strouhaný křen s velmi intenzivní ostrou chutí, bez kterého se neobejdou pečená žebra, vařené maso či klobásy. Je vhodný i na přípravu klasické smetanové křenové omáčky nebo na přípravu křenových pomazánek.

HMOTNOST: 175 g

Víte, že?

Křen selský je zimovzdorná trvalka, pochází z východní Evropy a západní Asie. Dosud planě roste na ruských a ukrajinských stepích. Nejprve se křen začal využívat pravděpodobně v ruské a východoevropské kuchyni, odkud se počátkem středověku rozšířil do střední Evropy a později do Skandinávie a západní Evropy. Přibližně v roce 1860 byl již k dostání ve sklenici jako jedna z prvních chuťových přísad.

Použití

Vhodný k vařenému vepřovému nebo hovězímu masu, uzenému kolenu či klobáse, využití najde i při přípravě klasické smetanové křenové omáčky nebo tvarohové pomazánky.