Kořenící směsi

Steak se zeleným a růžovým pepřem

Steak se zeleným a růžovým pepřem Avokádo jsme připravili pro milovníky steaků. Hrubě mletá směs koření je ideální na hovězí steaky, bifteky nebo roštěnky. Kombinace zeleného a růžového pepře s dalším kořením je také skvělá k dochucení vepřových nebo kuřecích steaků, popřípadě ryb. Směs se hodí i na přípravu pepřové omáčky ke steakům.

HMOTNOST: 20 g

Víte, že?

Steak - biftek se nejčastěji připravuje ze svíčkové. Biftek musí být vysoký a šťavnatý. Doporučujeme nakrájet na řezy cca 4 - 5 cm vysoké. Maso je křehké, takže jej nenaklepáváme, ale jen klouby ruky jeho strukturu lehce narušíme. Aby se bifteky opravdu dobře a správně propekly, je třeba maso zafixovat do tvaru, tzn. že každý takovýto biftek stáhneme po obvodu pevně provázkem. Můžeme i obalit plátkem slaniny. Solit před vlastní přípravou se nedoporučuje. Bifteky okořeníme, můžeme přidat i trochu olivového oleje a lehce zapracujeme. Takto připravené maso necháme v chladu 1 - 2 hodiny před samotnou přípravou. Steaky solíme až po tepelné úpravě, nejlépe Mořskou solí Avokádo.

Použití

Hrubě mletý kořenící přípravek je ideální na steaky, bifteky, roštěnky. Je vhodný na grilování všech druhů mas včetně ryb. Směs je ideální využít při přípravě pepřové omáčky ke steakům.