Kořenící směsi

Steak

Koření na Steak Avokádo je základním kořením pro všechny milovníky grilovaných steaků. Koření má hrubší strukturu a je složeno především ze sušené zeleniny, pepře, hořčice, koriandru a chilli. Steakové koření se hodí na steaky ze všech druhů mas, kuřecí, hovězí, vepřové nebo i ryby. Díky hrubému mletí koření a bylinek se charakteristická vůně směsi přenáší do připravovaných pokrmů.

HMOTNOST: 20 g

Víte, že?

Steak se u nás připravuje v každé lepší restauraci, kde používají dovážené hovězí maso z Jižní Ameriky. Doma si steak - biftek nejčastěji připravujeme ze svíčkové. Biftek musí být vysoký a šťavnatý. Doporučujeme nakrájet na řezy cca 4 - 5 cm vysoké. Maso je křehké, takže ho nenaklepáváme, ale jen klouby ruky jeho strukturu lehce narušíme. Aby se bifteky opravdu dobře a správně propekly, je třeba maso zafixovat do tvaru, tzn. že každý takovýto biftek stáhneme po obvodu pevně provázkem. Můžeme i obalit plátkem slaniny. Solit před vlastní přípravou se nedoporučuje. Bifteky posypeme kořením na Steak Avokádo, můžeme přidat i trochu olivového oleje a lehce zapracujeme. Takto připravené maso necháme v chladu 1 - 2 hodiny před samotnou přípravou. Sůl budeme potřebovat později, nejlépe Mořskou sůl Avokádo.

Použití

Hrubě mletý kořenící přípravek Steak Avokádo je ideální na steaky, bifteky, roštěnky. Směs je také vhodná k úpravě všech druhů masových specialit připravovaných grilováním, smažením i pečením. Před vlastním použitím na grilování doporučujeme smíchat kořenící směs s kvalitním olejem a ve vzniklé marinádě nechat maso minimálně 2 hodiny odležet.

Recepty

s tímto výrobkem

Medailonky z hovězího masa s modrým sýrem, grilovanou zeleninou a jogurtovou omáčkou

Hovězí rostbíf se zeleninou a smaženými brambory