Kořenící směsi

Steak

Koření na Steak Avokádo je základním kořením pro všechny milovníky grilovaných steaků. Koření má hrubší strukturu a je složeno především ze sušené zeleniny, pepře, hořčice, koriandru a chilli. Steakové koření se hodí na steaky ze všech druhů masa - kuřecí, hovězí, vepřové nebo i ryby. Díky hrubému mletí koření a bylinek se charakteristická vůně směsi přenáší do připravovaných pokrmů.

HMOTNOST: 20 g

Víte, že?

Steak se u nás připravuje v každé lepší restauraci, kde používají dovážené hovězí maso z Jižní Ameriky. Doma si steak - biftek nejčastěji připravujeme ze svíčkové. Biftek musí být vysoký a šťavnatý. Doporučujeme nakrájet na řezy cca 45 cm vysoké. Maso je křehké, takže ho nenaklepáváme, ale jen klouby ruky jeho strukturu lehce narušíme. Aby se bifteky opravdu dobře a správně propekly, je třeba maso zafixovat do tvaru tak, že každý takovýto biftek pevně stáhneme po obvodu provázkem. Můžeme ho i obalit plátkem slaniny. Solit před vlastní přípravou se nedoporučuje. Bifteky posypeme kořením na Steak Avokádo, můžeme přidat i trochu olivového oleje a lehce zapracujeme. Takto připravené maso necháme v chladu 12 hodiny před samotnou přípravou. Sůl budeme potřebovat později, nejlépe Mořskou sůl Avokádo.

Použití

Hrubě mletý kořenící přípravek Steak Avokádo je ideální na steaky, bifteky, roštěnky. Směs je také vhodná k úpravě všech druhů masových specialit připravovaných grilováním, smažením i pečením. Před vlastním použitím na grilování doporučujeme smíchat kořenící směs s kvalitním olejem a ve vzniklé marinádě nechat maso minimálně 2 hodiny odležet.

Recepty

s tímto výrobkem

Medailonky z hovězího masa s modrým sýrem, grilovanou zeleninou a jogurtovou omáčkou

Hovězí rostbíf se zeleninou a smaženými brambory