Kořenící směsi

Roštěnky

Kořenící směs Roštěnky Avokádo má aromaticky vyváženou, nepříliš ostrou chuť. Směs je určena především na, v českém kuchyni velice oblíbené, hovězí roštěnky. Směs můžeme s úspěchem použít na dušené vepřové nebo jehněčí maso.

HMOTNOST: 32 g

Víte, že?

Roštěnky se připravují z roštěnce, což může být pouze hovězí maso. Hovězí maso je maso tura domácího, má červenou nebo červenohnědou barvu. Na kvalitu masa má vliv stáří, a také způsob jeho krmení. Nejlepší maso je z volů ve věku 3 až 6 let. Starší kusy a krávy mají maso tmavě červené, tužší a hrubě vláknité. Největšími producenty v Evropě jsou  Francie, Německo a Itálie. Hovězí maso je spolu s vepřovým masem nejčastěji používané maso v české kuchyni. Hovězí maso se dostává na stůl v mnoha různých úpravách. V celku jako hovězí pečeně, nakrájené na plátky na bifteky nebo roštěnky, na drobné kousky na guláš nebo jako mleté maso.

Použití

Používáme ho hlavně při dušení hovězích plátků, velmi chutná na španělských ptáčcích, ale i v guláši. Směs obsahuje především pepř, papriku, koriandr, hořčici, kmín, rozmarýn, nové koření.

Recepty

s tímto výrobkem