Kořenící směsi

Perník

Speciálně připravená kořenící směs Perník Avokádo používáme k přípravě perníku. Lze ho použít jak na jednoduchý litý perník, tak i na náročnější vykrajované perníčky, různé sušenky, pracny apod.

HMOTNOST: 30 g

Víte, že?

Perník – medovník je prastarý a možná že ještě starší než chleba, protože med divokých včel byl jednou z prvních potravin člověka. V české kuchyni probíhal vývoj medového pečiva od pečených placek, calet, koláčů až po staročeský perník. Od 13. století vznikala řemesla koláčníků, mazanečníků, cáletníků, perníkářů a nakonec cukrářů. Perníky a med se uplatňují při oslavách různých svátků jakými jsou Velikonoce, Vánoce apod. Byla by však škoda, kdyby perník byl opomíjen a kdyby upadly v zapomenutí malované perníky. Názvem perník se medové pečivo označuje od doby, kdy se jeho chuť začala upravovat pepřem.

Použití

Kořenící přípravek neobsahuje kypřící prášek, který je v případě potřeby nutno dodat. Na 500 g mouky použijeme 1/2 až 1 lžičku směsi. Přípravek obsahuje koření jako skořice, koriandr, anýz, hřebíček, muškátový ořech.

Recepty

s tímto výrobkem