Kořenící směsi
Kari indické
Kari je známé jako hotový pokrm nebo směs koření, díky kterému takový pokrm připravíme. Směs koření Kari Avokádo jsme pro vás připravili, abyste si mohli dopřát tento typický indický pokrm. Svou krásně žlutou barvu má díky kurkumě, kterou obsahuje. Je jedinečné také díky koriandru, zázvoru, kmínu, skořici, hřebíčku, paprice, pepři, chilli nebo kmínu. Kari je skvělé na minutkové přípravy masa, k dochucení rýže nebo na dušenou zeleninu.
HMOTNOST: 25 gVíte, že?
Žlutá směs koření známá pod názvem kari je nejen výborným dochucovadlem různých pokrmů, ale podle amerických vědců navíc dokáže zastavit přibírání na váze. Kari je směs až pětadvaceti druhů různých koření, má výraznou žlutou barvu a jedinečnou chuť mu ve všech modifikacích dodává kurkuma, někdy zvaná jako japonský šafrán. A právě kurkuma, používaná ve většině indických jídel, obsahuje aktivní složku, která by mohla pomoci lidem v nekonečném boji s nadváhou. Kari koření se nejvíce používá v Indii a jihovýchodní Asii, kde se mu však říká masálá. Pod pojmem kari (curry) si Indové vybaví spíše pokrm připomínající ragů, tedy kousky masa nebo zeleniny v omáčce. I když existuje mnoho druhů této žluté směsi, základ je vždy stejný - zvláštní chuť mu dodává kurkuma. Původem je z jižní Asie, dnes ho nejvíce produkuje Indie.
Použití
Kari indické Avokádo je velmi oblíbený kořenící přípravek, který je nezbytný v indické kuchyni. Na 1 kg pokrmu dáváme zpravidla 2 lžičky přípravku. Používáme ho do indických pokrmů, masových a zeleninových směsí, do omáček, polévek, rýže, na minutky a kuře.