Kořenící směsi

Gyros-Kebab

Pro milovníky řecké a turecké kuchyně jsme připravili originální kořenící směs Gyros-Kebab Avokádo. Koření je namícháno podle tradičních receptur pro koření na gyros a kebab. Má mnohostranné použití, vhodný je na grilování, rožnění, dušení různých druhů masa a zeleniny.

HMOTNOST: 22 g

Víte, že?

Jaký je rozdíl mezi gyrosem a kebabem? Gyros je typický pokrm řecké kuchyně, připravovaný především z jehněčího nebo vepřového masa. Připravuje se grilováním na rotačním grilu, ze kterého se postupně odkrajují plátky. Je často podáván v pitovém chlebu s hranolkami, se zeleninou, cibulí, rajčaty a velkou dávnou salátu tzatziky. Kebab pochází z Turecka. Je velmi podobný, připravuje se z kuřecího nebo hovězího masa, které může být krájené na kousky nebo mleté. Připravuje se stejně jako gyros na rotačním grilu, ale známá je také příprava na pánvi. Maso se balí do placky nebo se podává s rýží.

 

Použití

Má mnohostranné použití při nakládání masa, na rožnění spolu s olejem, na ryby, do leča a jiných zeleninových pokrmů. Je dobrý do mletých mas, na kuře, králíka, skopové pečeně i minutky. Lze jej také využít ke kořenění různých salátů z čerstvé zeleniny, na špagety, pizzu aj. Ve složení najdete hlavně papriku, sušenou zeleninu, hořčici, majoránku, koriandr, jalovec, rozmarýn.

Recepty

s tímto výrobkem

Karbanátky plněné sýrem feta s rajčatovou salsou