Kořenící směsi
Gyros-Kebab
Pro milovníky řecké a turecké kuchyně jsme připravili originální kořenící směs Gyros-Kebab Avokádo. Koření je namícháno podle tradičních receptur na koření na gyros a kebab. Má mnohostranné použití, vhodný na grilování, rožnění, dušení různých druhů mas a zeleniny.
HMOTNOST: 22 gVíte, že?
Jaký je rozdíl mezi gyrosem a kebabem? Gyros je typický pokrm řecké kuchyně, připravován především z jehněčího nebo vepřového masa. Připravuje se grilováním na rotačním grilu, z kterého se postupně odkrajují plátky. Je často podáván v pitovém chlebu s hranolkami, se zeleninou, cibulí a rajčaty a velkou dávnou salátu tzatziky. Kebab pochází z Turecka. Je velmi podobný, připravuje se z kuřecího nebo hovězího masa, které může být na kousky nebo mleté. Připravuje se stejně jako gyros na rotačním grilu, ale také je známá příprava na pánvi. Maso se balí do placky nebo se podává s rýží.
Použití
Má mnohostranné použití na nakládání masa, na rožnění spolu s olejem, na skopové, na ryby, do leča a jiných zeleninových pokrmů. Je dobrý do mletých mas, na kuře, králíka, skopové pečeně i na minutky. Lze jej také využít ke kořenění různých salátů z čerstvé zeleniny, také na špagety, pizzu aj. Ve složení najdete hlavně papriku, sušenou zeleninu, hořčici, majoránku, koriandr, jalovec, rozmarýn.