Kořenící směsi

Guláš

Guláš je základem české kuchyně, můžeme si připravit guláš hovězí či vepřový a nebo klidně vegetariánský. Nejdůležitější je správná kombinace koření. Právě proto jsme připravili koření na Guláš Avokádo, díky kterému bude váš guláš vždy ten nejlepší, chuťově vyvážený.

HMOTNOST: 31 g

Víte, že?

Guláš se považuje za maďarskou specialitu. Slovo „Gulyás“ původně znamenalo pastýř, ale časem dostalo význam „gulyáshús“ neboli gulášové maso, tedy řečeno, pokrm připravený pastýřem. Dnes „gulyás“ znamená obojí, pastýře i polévku. Nezbytnou součásti tohoto jídla je paprika a brambory. Příprava opravdového guláše je v Maďarsku považována za vrcholné umění, ve kterém se často pořádají soutěže. Gulášů je mnoho druhů a ty se od sebe liší jak místně, tak i tím, co všechno se k nim použije. Nakonec je guláš nutné odlišit od jeho blízkého příbuzenstva, jako je perkelt (maďarsky pörkölt), tokáň nebo paprikáš. Spory začínají již v otázce použitého masa. Podle některých autorit se guláš vaří z hovězího masa, jiní doporučují použít více druhů mas - hovězí, telecí a vepřové, dohromady, případně i zvlášť. Správně by se měl guláš vařit v kotlíku. Jako kotlíkový guláš (bográcsgulyás) ho většinou vídáme i na jídelních lístcích.

Použití

Oblíbeným pokrmem české kuchyně je guláš. Připravili jsme proto pro vás základní směs Guláš Avokádo, pro přípravu hovězích, vepřových i bramborových gulášů, dršťkových, gulášových a fazolových polévek, ale i roštěnek, vepřového masa či slepice nebo králíka na paprice. Obvyklá dávka na přípravu je 1 lžíce na 4 porce, ale může být i dvojnásobná. Vyvážená směs koření, která obsahuje především papriku, česnek, cibuli, kmín, majoránku.

Recepty

s tímto výrobkem

Zpracováváme Vaše osobní údaje a využíváme cookies, abychom Vám ulehčili využívání našich služeb. Dověďte se více o naši Zásady ochrany soukromí. Seznamte se s Informační povinnost.

Souhlasím