Kořenící směsi

Čubrica

Kořenící směs Čubrica je velmi známá především z balkánské kuchyně. V tradiční kuchyni se používá k rožnění masa, zapékání zeleninových jídel, do jídel jako je kebab, musaka nebo džuveč.

HMOTNOST: 22 g

Víte, že?

Čubrica Avokádo je  vyvážená směs koření bulharské kuchyně. Obsahuje hlavně sušenou zeleninu, saturejku, pískavici řecké seno, kurkumu a chilli. Hlavní součástí bulharské kuchyně je zelenina. Neobejde se bez ní žádný pokrm. V bulharské kuchyni se používají hodně rajčata, papriky, česnek, cibule. Také čerstvé sýry, především ovčí. K pokrmům se přikusuje bílý chléb a upíjí se vína či destilát mastika.

 

Použití

Čubrica Avokádo je vhodná do mletých mas určených k rožnění, na zapékané směsi zeleniny, do zelninových polévek a pomazánek, těstovin a brambor. Je nepostradatelná pro bulharskou kuchyni, do jídel jako je kebab, musaka, džuveč.

Recepty

s tímto výrobkem

Skopové šašliky se salátem z cibule a papriky