Kořenící směsi

Divočina

Nevíte, jak správně okořenit zvěřinu? Právě pro vás jsem připravili tuto skvělou směs, díky které nebudete mít s ochucením zvěřiny problém. Díky tomuto koření na zvěřinu vytvoříte hostinu plnou harmonické chuti a vůně.

HMOTNOST: 30 g

Víte, že?

Zvěřina byla oblíbenou součástí jídelníčku našich předků. Již ve středověku a v raném novověku byl lov převažující součástí života aristokratické společnosti a jeho vrcholnou formu představovala jezdecká štvanice se psy na jelena nebo srnce. Šlechtické družiny lovily zvěř především pro požitek či trofeje a zásobování panovnického dvora i velmožských kuchyní přenechávaly lesnickému personálu. Zvěřina však mívala své stabilní místo též na stolech měšťanů a poddaných. Ti ovšem nesměli legálně provozovat myslivost, vyhrazenou privilegovaným, a tak rádi a často pytlačili. Pytlačilo se nejen v lesích a na polích, ale také v rybnících, řekách, haltýřích a ve včelích úlech. V dnešní době nemusíme pytlačit a ti co mají zvěřinu v oblibě si mohou například zajíce, bažanta či maso s divočáka zakoupit a připravit doma. Použitím směsi koření Divočina Avokádo zvýrazníme chuť připravované zvěřiny.

Použití

Kořenící přípravek Divočina Avokádo je určený pro přípravu zvěřiny všeho druhu (pernaté, srnčího, jeleního, daňčího, kančího masa apod.). Zvýrazňuje chuť zvěřiny, lze ho použít při nakládání masa den předem. Tuto směs můžeme použít i při pečení krůty, kuřete i při přípravě hovězího masa na smetaně. Směs obsahuje především česnek, cibuli, papriku sladkou, koriandr, rozmarýn, pepř černý, nové koření, jalovec, tymián a bobkový list.

Recepty

s tímto výrobkem

Srnčí panenka s křupavými hříbky a borůvkovou omáčkou

Srnčí medailonky s nadýchanými palačinkami a třešňovou omáčkou