Jednodruhové koření
Skořice celá
Skořice celá Avokádo má velice aromatickou, sladko-pikantní a lehce štiplavou chuť. Skořice je v kuchyni oblíbeným kořením především při přípravě dezertů a horkých nápojů. Skvěle se ale hodí do exotických pikantních jídel z masa nebo omáček.
HMOTNOST: 3 ksVíte, že?
Skořice má původ na Srí Lance, kde byla ve 13. století poprvé objevena. Byla jedno z prvních koření, které bylo přivezeno z objevných cest v 15. a 16. století. Stejně jako kassie (čínská skořice) se získává ze sušené kůry skořicovníku. Konkurence v obchodu se skořicí však existovala již asi v roce 1770, kdy byl skořicovník zavezen na Jávu, do Indie a na Seychelly. Příbuzné druhy skořice jsou k nalezení též v Indonésii, Vietnamu a Číně. Skořice se získává z malých stálezelených stromů podobných vavřínu. Vlastním kořením je kůra loupaná z tenkých výhonků, očištěná od svrchní korkové vrstvy a vnitřního lýka a stočená do svitků o průměru 2,5 cm.
Použití
Celou skořici přidáváme hlavně do horkých nápojů, svařeného vína, horké čokolády nebo kávy.