Jednodruhové koření

Rozmarýn

drcený

Příjemná chuť i vůně rozmarýnu je ideální k přípravě nejen všech druhů mas, ryb, růže, polévek, salátů, ale i dezertů a letních nápojů.

HMOTNOST: 15 g

Víte, že?

Rozmarýn pochází z oblasti Středomoří a nyní je pěstován v mnoha koutech světa. Nejčastěji se používá jako složka směsi provensálských a italských bylinek. V dnešní době se stává stále více populární jako jednodruhové koření, které doladí chuť všech druhů masitých a zeleninových pokrmů. Málokdo ví, že rozmarýnovou větvičku je možno použít místo špejle do špízů či šašliků.

Použití

Rozmarýn se používá v kuchyni k obohacení chuti všech druhů mas: skopového, zvěřiny, jehněčího, vepřového, ale také studené kuchyně i ryb. Mimo masitých pokrmů se hodí k dochucení likérů či koktejlů. Rozmarýn se také přidává do zeleninových polévek, omáček, pizz či pečených brambor.

Skvěle se hodí do grilovacích marinád či na ovonění přímo na uhlíky do grilu.

Recepty

s tímto výrobkem