Jednodruhové koření
Rozmarýn
drcený
Příjemná chuť i vůně rozmarýnu je ideální k přípravě nejen všech druhů mas, ryb, růže, polévek, salátů, ale i dezertů a letních nápojů.
HMOTNOST: 15 gVíte, že?
Rozmarýn pochází z oblasti Středomoří a nyní je pěstován v mnoha koutech světa. Nejčastěji se používá jako složka směsi provensálských a italských bylinek. V dnešní době se stává stále více populární jako jednodruhové koření, které doladí chuť všech druhů masitých a zeleninových pokrmů. Málokdo ví, že rozmarýnovou větvičku je možno použít místo špejle do špízů či šašliků.
Použití
Rozmarýn se používá v kuchyni k obohacení chuti všech druhů mas: skopového, zvěřiny, jehněčího, vepřového, ale také studené kuchyně i ryb. Mimo masitých pokrmů se hodí k dochucení likérů či koktejlů. Rozmarýn se také přidává do zeleninových polévek, omáček, pizz či pečených brambor.
Skvěle se hodí do grilovacích marinád či na ovonění přímo na uhlíky do grilu.