Jednodruhové koření
Cibule sušená
NOVINKA

Sušená cibule Avokádo má velmi široké uplatnění. Díky svým mimořádně aromatickým vlastnostem obohatí chuť jakéhokoli pokrmu. Sušená cibule má pikantně nahořklou chuť s výrazně sladkým nádechem. Její vůně je intenzivní, ale ne tak dráždivá jako u cibule čerstvé. Sušená cibule skvěle poslouží všude tam, kde bychom použili cibuli čerstvou.
HMOTNOST: 20 gVíte, že?
Cibule je známá již přes 5000 let, a proto je považována za jednu z nejstarších zeleninových rostlin, které člověk pěstuje. Pravděpodobně pochází ze Střední Asie, do Evropy ji přivezly až římské legie. V dnešní době se běžně pěstuje po celém světě. Díky své intenzivní chuti je jednou ze základních ingrediencí ve všech kuchyních.
Použití
Sušená cibule Avokádo má velmi široké kulinářské uplatnění. Používá se do masitých pokrmů, dušené zeleniny, omáček, polévek, paštik, salátů, pomazánek, výborně dochutí i doma pečený chléb a další pečivo. Jídlu dodá požadovanou pálivost a sladkost. Cibuli můžeme přidat také do marinády, např. na pečenou zeleninu, brambory nebo kořenovou zeleninu, smažené nebo pečené maso a ryby. V ní je vhodné ji smíchat s vodou či olejem.
Sušenou cibuli využijeme všude tam, kde bychom použili cibuli čerstvou.