Hořčice

Medová

hořčice

Medová hořčice má jemnou, sladkou chuť, která je výsledkem jedinečné kombinace sladkého medu a semínek hořčice bílé. Je skvělá k ochucení jemných šunek či pečenému libovému masu, jako jsou kuřecí či kachní prsa, vepřová panenka.

HMOTNOST: 310 g

Víte, že?

Hlavní složkou hořčice je jsou hořčičná semínka bílé nebo černé barvy. Hořčice patří mezi velmi staré pochutiny, k dochucení pokrmů ji používali již staří Římané. Semínka byla používána jako koření nebo i jako lék. Hořčice má 3 základní druhy. K výrobě hořčic se používají nejčastěji dva druhy hořčic. Hořčice bílá je velice jemná a méně výrazná. Vyrábí se z ní jemnější krémovité hořčice. Naopak chuť semínek hořčice černé je ostrá a má až štiplavou chuť. Přidávají se do pálivějších hořčic.

Použití

Medová hořčice se skvěle hodí k šunkám, ke kachnímu a hovězímu či libovému vepřovému masu. Skvěle se hodí na dresinky k salátům či k přípravě teplých či studených omáček. Můžeme ji podávám i k vařeným či grilovaným párkům a klobáskám.