Hořčice
Francouzská
hořčice
Francouzská hořčice má jemnou chuť a hrubou texturu. Kombinace ostré a plné chuti bílého a černého hořčičného semínka s vinným octem se skvěle hodí do studené i teplé kuchyně.
HMOTNOST: 290 gVíte, že?
Hlavní složkou hořčice jsou hořčičná semínka bílé nebo černé barvy. Hořčice patří mezi velmi staré pochutiny, k dochucení pokrmů ji používali již staří Římané. Semínka byla používána jako koření nebo i jako lék. Hořčice má 3 základní druhy. K výrobě hořčic se používají nejčastěji dva druhy hořčic. Hořčice bílá je velice jemná a méně výrazná. Vyrábí se z ní jemnější krémovité hořčice. Naopak chuť semínek hořčice černé je ostrá a má až štiplavou chuť. Přidávají se do pálivějších hořčic.
Použití
Francouzskou hořčice je vhodná na teplou i studenou kuchyni, je skvělý doplněk k masitým a vaječným pokrmům nebo sýrům. Je vhodná k přípravě dresinků do zeleninových salátů.