Jednodruhové koření
Petrželová nať
Petrželová nať má velice široké použití, její chuť je nepostradatelná v mnoha pokrmech. Doporučujeme ji především do polévek, omáček, salátů, paštik a salátů. Petrželka je nezbytné koření pro každou domácnost, nejen že se hodí k ozdobě připravovaných pokrmů, ale také pokrmům dodává intenzivní chuť a aroma. Sušenou petrželovou nať oceníme především v zimě, kdy není čerstvá dostupná.
Počet kusů: 500 g PoužitíPetržel se často přidává do omáček. V oblasti kolem Středozemního moře je ke grilované rybě servírována vynikající omáčka připravená z nakrájených listů petržele, česneku a olivového oleje. Ve francouzské kuchyni je petržel někdy nahrazována kerblíkem. Francouzští kuchaři také často kombinují petržel s ostatními bylinkami – pažitkou, estragonem, kerblíkem. Používáme na omelety, saláty, dušené maso, polévky, vejce, omáčky, do rýžových a těstovinových pokrmů. Je vhodná k různým masům a drůbeži.