Máme pro vás několik nových receptů od Romana Staši!
Více zde
Vánoce tu máme již za dva dny. A tak si pojďme připomenout, co je typické pro naše sváteční tabule.
Ráno si všichni rádi dáme kousek právě upečené voňavé vánočky. Zpravidla bohatě posypanou mandlemi a rozinkami.
Během štědrého dne bychom měli držet půst, kdo však nevydrží může si dát tradičního kubu. Jednoduchý pokrm z krup, hub, ochucený majoránkou, solí a pepřem.
Pak už přichází na řadu štědrovečerní večeře. Tradiční jsou pokrmy z ryb. Začíná se rybí polévkou, po které následuje kapr s bramborovým salátem.
V posledních letech se kapr nahrazuje i jinými rybami, např. oblíbeným lososem.
Bramborový salát má různé obměny, snad v žádné rodině nenajdeme salát totožné chutě. Základem jsou všude vařené brambory a různé druhy zeleniny.
Po večeři už se rozsvítí stromeček, zazvoní zvoneček a těšíme se, co nám Ježíšek letos přinesl. U rozbalování dárků už si pochutnáváme na různých druzích cukroví, které jsem si v průběhu prosince nachystali.
Krásné Vánoce plné rodinné pohody a klidu vám přeje Avokádo!