Máme pro vás několik nových receptů od Romana Staši!
Více zde
Zabijačky jsou součástí české zimy. Zabijačky mají u nás velkou tradici a zima je právě nejlepší čas, kdy takovou zabijačku uskutečnit. Toto období si vybírali naši předci z důvodu, že nebyl způsob, jak dobře uchovat výrobky z masa. Ale také se s masem v chladnějším období lépe pracuje a nemusíme se bát, že se nám výrobky rychle zkazí na teple.
Zabijačkových specialit je mnoho. První, co se dává na stůl, je ovar.Ten se vaří z hlavy, kolen, plecky či krkovičky. Do vody se přidá sůl, nové koření, bobkový list, kmín a vaří se doměkka. A k ovárku jedině křen. Značka Avokádo vám může nabídnout hned tři druhy. Klasický strouhaný křen, jablečný křen nebo jemnější brusinkový křen.
Další klasické pochoutky jako jitrnice, tlačenka, zabijačkový guláš či sulc by se též bez koření neobešly. Koření, které se nejčastěji používá při zabijačce je česnek, kmín, nové koření. Pro zpestření zabijačkových specialit se například do klobás používá kari.
Když už budete mít zabijačku hotovou, škvarky vyškvařené, maso naporcované, tak je dobré si z čerstvého masa připravit plátek krkovičky. Ke krkovičce se výborně hodí směs koření Krkovička Avokádo. Do domácí sekané se skvěle hodí směs Mletá masa Avokádo. Specialit!
Dobrou chutˇ!