Aktuality

Jaro v kuchyni

Vůně jara není jen vůně rozkvetlých květů, ale také vůně čerstvé jarní zeleniny, které nám už vyrůstá na zahrádce nebo je k dostání na farmářských trzích. Konečně je náš jídelníček pestřejší o čerstvou mladou zeleninu!

Jarní chutě jsou vždy jiné než ty zimní – jsou intenzivnější. Na trzích a v obchodech se už objevuje čerstvá jarní zelenina, jejíž vůně a chuť je závratná. Není divu, že nás to hned více láká do kuchyně kouzlit s těmito čerstvými barevnými zázraky. Na zahrádkách ve skleníku už pomalu dorůstá salát a ředkvičky, ze kterých si můžeme připravit lahodný salát. Skvělá jarní bylinka je pažitka, ta se skvěle hodí třeba do vaječné pomazánky či jen tak na chleba. Pomalu začíná také sezona chřestu. Lehce osmažený na másle s holandskou omáčkou je hotovou delikatesou. K dochucení všech jarních jídel vám pomůže koření Avokádo.

Více aktualit