Aktuality

Dýně – Jak okořenit 4 nejoblíbenější druhy

S podzimem přichází i období dýní. V české kuchyni si už získaly oblibu, výborná je dýňová polévka či salát z pečené dýně. Pokud jste zastánci zdravého životního stylu, tak by určitě dýně neměla chybět ve vašem jídelníčku. V současné době jsou tyto naoranžovělé plody vidět i na mnohých zahrádkách. Pokud nemáte možnost pěstovat dýně doma nebo jste je letos ještě nezaseli, není již problém koupit dýni v obchodě nebo na farmářských trzích.
Hokkaido
je u nás v současné době asi nejoblíbenějším druhem dýně. Využít ji můžeme jak ve sladkých, tak slaných pokrmech. Tato dýně se převážně používá na krémové polévky, ale také ji můžeme použít do omáček nebo rizot. Dýni lze také využít do salátů, špízů, výborný je také dýňový guláš. Do salátu můžete použít svou oblíbenou zálivku Avokádo.

Špagetovou dýni, jak už sám název napovídá, můžeme v kuchyni využít místo špaget. Její dužina se při dlabání rozpadá na drobné nudličky. V kuchyni má hodně využití, například ji můžeme různě zapékat s vajíčkem, rajčaty a kořením. Také ji můžeme použít jako základ do omáček na těstoviny, k dokončení té nejlepší omáčky na těstoviny vám pomůže koření na Špagety Avokádo.

 Máslová dýně je výborná na pečené pokrmy. Je oblíbená díky nízké kalorické hodnotě, velkému podílu vlákniny a je téměř bez tuku, obsahuje karoteny a má antioxidační účinky, obsahuje také plno vitamínů. Vyzkoušejte například polévku z pečené dýně nebo zapečenou dýni s česnekem a bylinkami. Skvělou chuť polévku docílíte přidáním špetky muškátového oříšku Avokádo.

Muškátová je nejméně známou dýní. Má zelenou barvu, ale její dužina je krásně oranžová. Využívá se při přípravě orientálních pokrmů, ale také jako základ do všech zeleninových jídel. Vyzkoušejte pečenou dýně s kuřecím masem na koření Kari od Avokádo – chuť jednoduše neodolatelná.

Dýňové recepty najdete na naši galerii receptů-> http://bit.ly/2fZuaDX <-

 

Více aktualit