Svařené víno Avokádo v časopise Apetit!
Více zde
11. listopadu se slaví svátek sv. Martina. Ke svatomartinským hodům jednoznačně patří pečená husa.
Jak na ni? Čtěte dále.
1. Husa je nejlepší čerstvá, min. den marinovaná v mléce – maso je pak křehčí.
2. Okořenit – na klasickou husu stačí posypat celým kmínem, skvělá je i husa na pomerančích, ke které se hodí hřebíček, celá skořice, nové koření.
3. S husou musíme být trpělivý, nejlepší je dlouhé pečení tj. až 12 hodin na 80 °C.
4. Ke klasické huse je nejlepší zelí, ať už bílé či červené nebo v poslední době i hodně oblíbené zelí dýňové. K huse a zelí pak jedině knedlík nebo bramborové lokše.
5. K mastné huse se nejlépe hodí svatomartinské víno. Jen pro dospělé!
Inspirujte se svatomartinským menu od Avokáda!
A samozřejmě nesmí chybět sladké tečka. Výborně se hodí ořechové tartaletky!
Dobrou chuť vám přeje Avokádo!