Tipy na podzimní snídaně
Jednoduché nápady na podzimní svačiny a snídaně pro malé i velké.
Více zde
11. listopadu se slaví svátek sv. Martina. Ke svatomartinským hodům jednoznačně patří pečená husa.
Jak na ni? Čtěte dále.
1. Husa je nejlepší čerstvá, min. den marinovaná v mléce – maso je pak křehčí.
2. Okořenit – na klasickou husu stačí posypat celým kmínem, skvělá je i husa na pomerančích, ke které se hodí hřebíček, celá skořice, nové koření.
3. S husou musíme být trpělivý, nejlepší je dlouhé pečení tj. až 12 hodin na 80 °C.
4. Ke klasické huse je nejlepší zelí, ať už bílé či červené nebo v poslední době i hodně oblíbené zelí dýňové. K huse a zelí pak jedině knedlík nebo bramborové lokše.
5. K mastné huse se nejlépe hodí svatomartinské víno. Jen pro dospělé!
Inspirujte se svatomartinským menu od Avokáda!
A samozřejmě nesmí chybět sladká tečka. Výborně se hodí ořechové tartaletky!
Dobrou chuť vám přeje Avokádo!