Mlýnky

Mořská sůl s pepřem

hrubozrnné koření v mlýnku

Mořská sůl s pepřem je kombinací dvou nejzákladnějších druhů koření. Není divu, že je tato kombinace v gastronomii hojně používána. V receptech často čítáme: „Dochuťte solí a pepřem". Díky šikovnému mlýnku od Avokáda tak můžeme pokrm dochutit pohodlněji a rychleji.

HMOTNOST: 80 g

Víte, že?

Pepř je plným právem nazývaný králem koření. Pochází z rostliny Piper nigrum. Je to popínavý keř s velkými listy s dlouhými stonky a klasovitým květenstvím, 20 až 30 bobulovitých peckovitých plodů tvoří latu. Jako koření se používají sušené, částečně zralé i částečně nezralé bobule stále zeleného pepřového keře. Aroma pepře je nejsilnější, když je pepř čerstvě umletý (v mlýnku na pepř). Černý pepř je ostřejší a nemá tak jemné aroma jako pepř bílý. Co do spotřebovávaného množství je pepř nejpoužívanějším kořením na světě. Jakmile začnou nejspodnější plody laty červenat, začne se sklízet. Plně vyzrálé bobule vytvářejí červená nebo růžová zrnka a prodávají se jako červený pepř. Téměř zralé plody se trhají na bílý pepř. Ten vzniká tak, že se žlutavé až červené plody máčí, aby změkly a uvolnila se z nich vnější dužnatá slupka. Po jejím sloupnutí se pepř opláchne a usuší na slunci. Černý pepř vzniká z nezralých zelených plodů, jež se krátce fermentují a potom suší. Při sušení se scvrkávají, povrch začne být vrásčitý a barva přechází v černou nebo tmavohnědou. Zelený pepř jsou nezralé zelené plody.

Mořská sůl se získává odpařováním mořské vody vlivem slunečního záření. Čím vyšší je teplota, při které je sůl odpařována, tím bělejší  je barva soli.

Použití

Mořská sůl s pepřem je směs koření, která má široké spektrum využití. Dokonale se snoubí s pokrmy z masa, polévek, omáček a dalších.

Zpracováváme Vaše osobní údaje a využíváme cookies, abychom Vám ulehčili využívání našich služeb. Dověďte se více o naši Zásady ochrany soukromí. Seznamte se s Informační povinnost.

Souhlasím