Mlýnky

Mořská sůl s jodem

hrubozrnná v mlýnku

Mořská sůl s jodem Avokádo v mlýnku je nepostradatelným doplňkem do každé kuchyně. Mořská sůl má svou specifickou chuť a už přirozeně obsahuje jod. Sůl se hodí na všechny pokrmy. Mlýnek je velice praktický a můžete jej umístit přímo na stůl, jelikož i pěkně vypadá.

Hmotnost: 110 g

Víte, že?

První zmínky o soli najdeme už ve starověku, v arabském, řeckém nebo hebrejském písemnictví. Tradičně se jí říká i "bílé zlato", neboť se kdysi opravdu jako platidlo používala. V dnešní době se sůl chápe především jako nepostradatelná ingredience do jídla. Díky ní organizmu dopřejeme nejen skvělou chuť jídla, ale i množství stopových prvků ( jód, fluór, hořčík, vápník atd.). Všeobecně mluvíme o kuchyňské a mořské soli, mezi kterými je však zásadní rozdíl, a to nejen ve způsobu získávání. Mořská sůl obsahuje asi sto prvků, kuchyňská jen prvky dva. Solit musíme opatrně, protože nadměrné používání soli vede ke zvyšování krevního tlaku. Jako ve všem, i tady tedy platí: Střídmost nadevše.

Použití

Mořskou sůl Avokádo používáme všude tam, kde používáme kuchyňskou sůl. S naším mlýnkem si ji namelete podle vlastní potřeby hrubosti.  Můžeme jí ochutit minutky, saláty, pomazánky, polévky, grilované pokrmy apod.

Recepty

s tímto výrobkem

Paella s kuřecím masem, mořskými plody a klobásou chorizo

Salát s rukolou, parmskou šunkou a balsamico – medovou zálivkou

TATO STRÁNKA POUŽÍVÁ SOUBORY Prohlížením této stránky souhlasíte s jejich použitím, dle aktuálního nastavení prohlížeče. Chcete-li získat další informace o používání souborů „cookies” nebo možnosti změny jejich nastavení jdete na OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ (odkaz).

Souhlasím