Kořenící směsi

Bramborák

Kořenící směs Bramborák používáme do bramboráků, ale i do hrachové nebo bramborové polévky, česnečky a do dalších pokrmů z brambor. Lze jím ochutit i vaječná jídla.

Hmotnost: 32 g

Víte, že?

Brambory v české kuchyni tak zdomácněly, že na jejich úpravu vzniklo nespočet receptů. Kromě hranolek, kaše nebo vařených brambor vyzkoušejte i netradiční přílohu k masu nebo guláši – bramboráky. Bramborák, starší název cmunda je tradiční pokrm české, německé a rakouské kuchyně, který se připravuje smažením tenké vrstvy těsta z jemně nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, česneku, soli a majoránky, případně mléka a dalšího koření na tuku. Jí se teplý, samostatně nebo se zelím a uzeným masem (kaplická cmunda), jako obal vepřového masa (havířský nebo slezský řízek) nebo se škvarky. Může se použít i jako příloha, obvykle k masu a omáčce. V Německu je rozšířena i sladká varianta bramboráku (Kartoffelpuffer). Těsto se připravuje bez česneku a zmíněného koření a pak se hotový bramborák potírá sladkým jablečným protlakem. Taktéž v Polsku se bramborák jí i na sladko jen posypaný cukrem případně politý smetanou.

Použití

Kořenící přípravek Bramborák Avokádo, je směs koření, která byla připravena speciálně pro použití do bramborových jídel. Používáme nejen do bramboráků, ale i do hrachové a bramborové polévky, česnečky a do dalších pokrmů z brambor. Lze jí ochutit i vaječná jídla. Obsahuje sušený česnek a cibuli, majoránku, pepř černý, kurkumu.

Recepty

s tímto výrobkem

TATO STRÁNKA POUŽÍVÁ SOUBORY Prohlížením této stránky souhlasíte s jejich použitím, dle aktuálního nastavení prohlížeče. Chcete-li získat další informace o používání souborů „cookies” nebo možnosti změny jejich nastavení jdete na OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ (odkaz).

Souhlasím