Hořčice

Francouzská

hořčice

Francouzská hořčice má jemnou chuť a hrubou texturu. Kombinace ostré a plné chuti bílého a černého hořčičného semínka s vinným octem se skvěle hodí do studené i teplé kuchyně.

Hmotnost: 290 g

Víte, že?

Hlavní složkou hořčice  jsou hořčičná semínka bílé nebo černé barvy. Hořčice patří mezi velmi staré pochutiny, k dochucení pokrmů ji používali již staří Římané. Semínka byla používána jako koření nebo i jako lék. Hořčice má 3 základní druhy. K výrobě hořčic se používají nejčastěji dva druhy hořčic. Hořčice bílá je velice jemná a méně výrazná. Vyrábí se z ní jemnější krémovité hořčice. Naopak chuť semínek hořčice černé je ostrá a má až štiplavou chuť. Přidávají se do pálivějších hořčic.

Použití

Francouzskou hořčice je vhodná na teplou i studenou kuchyni, je skvělý doplněk k masitým a vaječným pokrmům nebo sýrům. Je vhodná k přípravě dresinků do zeleninových salátů.

TATO STRÁNKA POUŽÍVÁ SOUBORY Prohlížením této stránky souhlasíte s jejich použitím, dle aktuálního nastavení prohlížeče. Chcete-li získat další informace o používání souborů „cookies” nebo možnosti změny jejich nastavení jdete na OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ (odkaz).

Souhlasím