Trendy v domácím vaření 2025
Více zde
Adventní čas je právě v začátku a v mnoha domácnostech tím začíná i příprava na Vánoce.
Začíná se péct cukroví, ke kterému neodmyslitelně patří koření. Pojďte si tento čas zpříjemnit s kořením Avokádo!
Jako první cukroví se obvykle pečou perníčky. Potřebují totiž čas na změknutí. Na perníčky si každá hospodyňka směs koření vyráběla sama, mnohé si koření vyrábí i dnes. Skvělou alternativou je použít připravenou směs na perník, ve které je skořice, koriandr, anýz, hřebíček a muškátový ořech. Koření je již namíchané ve správném poměru a nemusíte se trápit s jeho mletím.
Další voňavé koření, které patří k pečení cukroví, je třeba zázvor a citronová kůra. Zázvor je výborný na zázvorové sušenky, tzv. zázvorky. Zázvor má jemně pikantní chuť a cukroví dodá vynikající specifickou chuť. Zázvor se dá využít v chladném období i jinak. Když si dáte každé ráno hrnek zázvorového čaje s citronem a medem, budete ochráněni před kdejakým bacilem.
Citronová kůra se dá využít do různých těst na cukroví. Výborná jsou například citronová kolečka s citronovou polevou. Citron však dokáže provonět jakékoli těsto na cukroví, vhodné je kůru přidat například do lineckého.
V nadcházejícím zimním období nás také zahřeje svařené víno či punč, ke kterému neodmyslitelně patří chuť a vůně skořice a hřebíčku.
Skořice má pozitivní účinky na náš organismus, který prohřívá a má uvolňující účinky. Pozitivní účinky má i při nachlazení. I hřebíček má léčebné a protizánětlivé účinky. V kombinaci se skořicí jej však můžeme využít i při kreativních činnostech. Můžete jej například přidat do domácí potpourri, což jsou sušené květiny se směsí koření, které vám krásně provoní domácnost.
Krásný, pohodový a kořením provoněný čas vánoční vám přeje Avokádo!