Svařené víno Avokádo v časopise Apetit!
Více zde
Adventní čas je právě v začátku a v mnoho domácnostech tím začíná i příprava na Vánoce.
Začíná se péct cukroví, ke kterému neodmyslitelně patří koření. Pojďte si tento čas zpříjemnit s kořením Avokádo!
Jako první cukroví se obvykle pečou perníčky. Potřebují totiž čas na změknutí. Na perníčky si každá hospodyňka směs koření vyráběla sama, mnohé si koření i dnes vyrábí. Skvělou alternativou je použít připravenou směs na perník, ve které je skořice, koriandr, anýz, hřebíček a muškátový ořech, koření je již namíchané ve správném poměru a nemusíte se trápit s mletím koření.
Další voňavé koření, které patří k pečení cukroví je třeba zázvor a citronová kůra.Zázvor je výborný na zázvorové sušenky, tzv. zázvorky. Zázvor má jemně pikantní chuť a cukroví dodá vynikající specifickou chuť. Zázvor se dá využít v chladném období i jinak. Když si dáte každé ráno hrnek zázvorového čaje s citronem a medem budete ochráněni před kdejakým bacilem.
Citronová kůra se dá využít do různých těst na cukroví. Výborné jsou například citronové kolečka s citronovou polevou. Citron však dokáže provonět jakékoli těsto na cukroví, vhodné je jí přidat například do lineckého.
V nadcházejícím zimním období nás také zahřeje svařené víno či punč, ke kterému neodmyslitelně patří chuť a vůně skořice a hřebíčku.
Skořice má pozitivní účinky na náš organizmus, organizmus prohřívá a má uvolňující účinky. Pozitivní účinky má i při nachlazení. I hřebíček má léčebné a protizánětlivé účinky. V kombinaci se skořicí jej však můžeme využít i při kreativních činnostech. Můžete jej například přidat do domácí potpourri. Což jsou sušené květiny se směsí koření, které vám krásně provoní domácnost.
Krásný, pohodový a kořením provoněný čas vánoční vám přeje Avokádo!