Jednodruhové koření

Pepř černý mletý

Pepř je nejpoužívanějším kořením světa. Je nepostradatelným kořením každé domácnosti. Přidává se vždy až na konci vaření, jelikož při vaření ztrácí svou chuť a aroma. Aroma pepře je nejsilnější, když je pepř čerstvě umletý (v mlýnku na pepř). Má kousavě ostrou aromatickou chuť a vůni. Černý pepř je ostřejší a nemá tak jemné aroma jako pepř bílý.

HMOTNOST: 20 g

Víte, že?

Pepř pochází z rostliny Piper nigrum.Je to popínavý keř s velkými listy s dlouhými stonky a klasovitým květenstvím, 20 až 30 bobulovitých peckovitých plodů tvoří latu. Jako koření se používají sušené, částečně zralé i částečně nezralé bobule stále zeleného pepřového keře. Co do spotřebovávaného množství je pepř nejpoužívanějším kořením na světě. Jakmile začnou nejspodnější plody laty červenat, začne se sklízet. Bobule se sklízejí ještě nedozrálé, zelené. Sušením na slunci získají černou barvu - černý pepř. Pepř příznivě ovlivňuje trávení.

Použití

Pepř je koření s ostrou chutí a vůní. Černým pepřem ochucujeme především pokrmy z masa, ryb, vajec. Přidáváme ho i do salátů, polévek a omáček.

Recepty

s tímto výrobkem

Jehněčí žebírka v pivní medové marinádě

Zpracováváme Vaše osobní údaje a využíváme cookies, abychom Vám ulehčili využívání našich služeb. Dověďte se více o naši Zásady ochrany soukromí. Seznamte se s Informační povinnost.

Souhlasím