Jednodruhové koření

Nové koření celé

Nové koření je typické svým výrazným aroma a chutí. Může připomínat chutí kombinaci skořice, hřebíčku, pepře a muškátového oříšku. Koření, které nemůže chybět v žádném vývaru, při dochucení omáčky, přípravě marinád na grilování.

HMOTNOST: 15 g

Víte, že?

Nové koření jsou sušené plody velmi aromatického stromu z čeledi myrtovitých, který dorůstá do značné výšky. Bobule nového koření, pěstované hlavně na Jamajce, byly do Evropy přivezeny Kolumbem. Nové koření bylo také známé jako hřebíčkový nebo jamajský pepř. Když Angličané v roce 1655 dobyli Jamajku, našli velké plantáže a organizovaný obchod. Nejlepší zboží pochází z Jamajky, která dnes produkuje většinu světových zásob. Kvete drobnými bělavými kvítky. Plodem jsou bobule, které dosahují velikosti hrášku. Sklízejí se nezralé, ještě zelené, suší se na slunci. Jakmile získají charakteristickou hnědou barvu, lze je používat. Nové koření podporuje trávení, mimo to má toto koření antimikrobiologické účinky.

Použití

Nové koření se používá do uzenin, při konzervaci masa, do omáček a do polévek, při marinování ryb, pro zavařování, na pokrmy z divočiny či svíčkovou pečeni. Tvoří také aromatizující esenci v likérnictví a při výrobě parfémů.

Recepty

s tímto výrobkem

Pečené vepřové koleno na hrachovém pyré, s kysaným zelím

Zpracováváme Vaše osobní údaje a využíváme cookies, abychom Vám ulehčili využívání našich služeb. Dověďte se více o naši Zásady ochrany soukromí. Seznamte se s Informační povinnost.

Souhlasím