Aktuality

Podzimní úroda

Podzim je nejbarevnějším obdobím v roce, jak venku, tak i v kuchyni. Venku se krásně barví listí do žluté, oranžové až červené, na keřích dozrávají šípky, na stromech podzimní ovoce, v zahrádce sklízíme bohatou úrodu. Do kuchyně se nám dostanou oříšky, jablka, hrušky a zelenina. Máme k dispozici čerstvě vykopané brambory, kořenovou zeleninu, řepu, královny podzimu dýně. Co nesníme hned musíme pečlivě uskladnit, abychom ze zásob mohli čerpat co nejdelší část zimy. Během podzimu nesmíme zapomenout na procházku lesem s košíkem, abychom si nasbírali houby na sušení a hned si z nich připravíme pořádně vydatnou houbovou polévku.

Tak honem do kuchyně, ať si užijeme všechny dobroty, které nám podzim dopřává.

Podzimní dobroty

Dýně  

Pečená husa s dýňovým zelím

Řepa

Trhané vepřové s medovou řepou

Zvěřina

Paštika z divočiny s jablečným chutney

Zvěřinové ragú na červeném víně

 

Podzimní sladkosti

Podzimní hruškový koláč

Ořechové tartaletky

Lívanečky s dýňovou marmeládou

Bylinky 

Bylinky už nám s podzimem začínají chřadnou, proto jsem vám připravili NOVINKY v sortimentu, kterými jsou směsi Polévkové a Italské bylinky, abyste si vůni bylinek mohli užívat i celý podzim a zimu!

Italské bylinky – Italské rizoto s krevetami

Polévkové bylinky – Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

 

 

Užijte si krásný barevný podzim s kořením od Avokáda.

Více aktualit

TATO STRÁNKA POUŽÍVÁ SOUBORY Prohlížením této stránky souhlasíte s jejich použitím, dle aktuálního nastavení prohlížeče. Chcete-li získat další informace o používání souborů „cookies” nebo možnosti změny jejich nastavení jdete na OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ (odkaz).

Souhlasím